Wat doet Jorinde?

Schrijven is wat ik het liefst doe. Dat kan een nieuwsverslag zijn naar aanleiding van een interview of bijvoorbeeld een sfeerreportage van een evenement. Ik schrijf tekstproducties voor zowel uitgeverijen als voor het bedrijfsleven, particulieren en instellingen. Naast journalistieke verhalen kunt u dus ook mijn hulp inschakelen bij commerciële tekstuitingen.

Zo kan ik een aansprekende brochure voor u maken, een bedrijfsreportage schrijven of maandelijks een nieuwsbericht leveren voor uw website. U kunt ook een beroep op mij doen als u die droge bedrijfsteksten graag herschreven ziet in begrijpelijke taal en op de toon die aansluit bij uw doelgroep.

Wat organisaties en bedrijven vaak onderschatten is de mogelijkheid van gratis publiciteit. Zijn er veranderingen gaande binnen uw bedrijf, is er een jubileum in het vooruitzicht of een nieuw gezicht aan het roer? Reden om de publiciteit te zoeken. Door het schrijven van een duidelijk persbericht kan ik uw organisatie onder de aandacht krijgen van de pers. Ik heb als redacteur veel persberichten voorbij zien komen en weet exact waar een goed persbericht aan moet voldoen. Ik kan de link zijn tussen u en de media en zo wellicht uw naamsbekendheid vergroten.

Op de juiste toon, in begrijpelijke taal. Dat is waar ik voor sta. Ik hou niet van ambtelijke taal, heb een hekel aan nietszeggende woorden in teksten en vraag me regelmatig af waarom mensen de meest moeilijke woorden gebruiken, terwijl er een veel begrijpelijker synoniem is.

Bij mij krijg je het zoals het is. Niet meer, maar ook zeker niet minder.

Interview ◦ flyer ◦ nieuwsbericht ◦ personeelskrant ◦ rapport ◦ webtekst ◦ persbericht
brochure ◦ folder ◦ jaarverslag ◦ bedrijfsreportage ◦ magazine ◦ sfeerverslag ◦ nieuwsbrief